w

Sałatka z tuńczykiem

Podawać na zielonej sałacie lub między dwoma kromkami chleba z sałatą. Oprószyć odrobiną papryki, aby dodać trochę smaku i koloru.

Składniki:

  • 175 g tuńczyka z puszki, odsączonego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 30 g (1/4 szkl.) drobno pokrojonego selera naciowego
  • 120 ml (1/2 szkl.) majonezu
  • 0,5 łyżeczki soku z cytryny

Przygotowanie:

  • W dużej misce wymieszać tuńczyka z selerem, cebulą, majonezem, sokiem z cytryny, pietruszką, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Dobrze wymieszać, a następnie schłodzić w lodówce. Posypać papryką (opcjonalnie).

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (660 głosów)