Składniki:
- 1 puszka (170 g) tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka (340 g) kukurydzy, odsączonej z zalewy
- 1-2 cebule, posiekane
- 4-5 jajek ugotowanych na twardo, pokrojonych w kostkę
- majonez
- sól i pieprz do smaku
- 100 g sera żółtego, startego
Przygotowanie:
- Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem.
- W salaterce układać warstwami, każdą lekko smarując majonezem: kukurydzę, majonez, tuńczyka, cebulę, majonez, jajka, posypać solą i pieprzem, przykryć majonezem, a wierzch posypać serem.
- Sałatkę schłodzić. Można przygotować dzień wcześniej.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
135 minut