w

Sałatka z tuńczykiem i endywią

Pyszna kolorowa sałatka z endywii, tuńczyka, ogórka, pomidorów, jajek i oliwek. Sos przygotowuję w stylu vinaigrette.

Składniki:

  • 1 główka endywii
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 czerwona cebula
  • 3 pomidory
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 10 oliwek czarnych i zielonych
  • 1 puszka (170 g) tuńczyka

Przygotowanie:

  • Endywię umyć i porwać na kawałki. Ogórek i cebulę pokroić w plastry, pomidory na cząstki, a jajka na ćwiartki. Delikatnie wymieszać, dodać oliwki.
  • Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić i dodać do sałatki.
  • Wszystkie składniki na sos wymieszać i polać sałatkę – smacznego!

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (753 głosów)