Składniki:
- 350 g makaronu kolanka (lub innego drobnego makaronu)
- 3 pomidory – obrane, oczyszczone z pestek i pokrojone
- 3 łodygi selera naciowego, drobno pokrojone
- 350 g tuńczyka z puszki
- 380 g (1,5 szklanki) majonezu light
- 1 łyżka włoskiego sosu sałatkowego
- 1 łyżka cukru białego
- 1 szczypta zmielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie:
- W dużym garnku osolonej wody ugotować makaron al dente, opłukać pod zimną wodą i odcedzić.
- W dużej misce wymieszać makaron z pomidorami, selerem i tuńczykiem.
- Przygotować sos mieszając majonez, z sosem sałatkowym, cukrem i pieprzem. Dodać do sałatki z makaronem, wymieszać, a następnie włożyć na godzinę do lodówki.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
90 minut