Składniki:
- 2 jajka
- 100 g liści świeżego szpinaku
- 2 pomidory, pokrojone w plasterki
- 2 plasterki szynki parmeńskiej
- 60 g sera ricotta
- 2 świeże figi
- 60 g koziego sera
Przygotowanie:
- W garnku zagotować wodę, gdy zacznie wrzeć włożyć do niej jajka i gotować przez 4 minuty.
- Na 2 dużych talerzach ułożyć liście szpinaku, plasterki pomidora, szynkę i ser ricotta. Następnie przekroić figi na pół i pokroić kozi ser w plasterki. Ułożyć je także na talerzach.
- Przygotować sos vinaigrette, mieszając dobrze wszystkie składniki.
- Jajka obrać i pokroić w plasterki; ułożyć na liściach szpinaku. Polać całość dressingiem i podawać.
Porcja dla:
2 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
25 minut