w

Sałatka z szynką i szparagami

Pożywna sałatka z gotowaną szynką, jajkami na twardo, sałatą lodową i szparagami z lekkim dressingiem musztardowym. Można się nią najeść na lunch albo na kolację.

Składniki:

  • 3 jajka na twardo
  • kilka liści sałaty lodowej
  • 500 g ugotowanych i ostudzonych szparagów
  • 150 g gotowanej szynki pokrojonej w kostkę

Przygotowanie:

  • Jajka pokroić na cienkie plasterki. Liście sałaty lodowej umyć i ułożyć na talerzu. Na nich ułożyć jajka, szparagi pokrojone na mniejsze kawałki i szynkę.
  • Składniki dressingu dobrze wymieszać i polać sosem sałatkę. Odstawić na 10 minut i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (692 głosów)