w

Sałatka z sosem musztardowo-miodowym

Lekka i chrupiąca sałatka z dodatkiej popularnej włoskiej sałaty radicchio, która jest odmianą cykorii. Smaczna – polecam!

Składniki:

  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 1 główka sałaty rzymskiej mini (lub pół główki rzymskiej)
  • 1 główka radicchio
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki

Przygotowanie:

  • Sałaty dobrze opłukać i osuszyć. Porwać na małe kawałki.
  • Cebulę posiekać a paprykę pokroić w cienkie paski. Wymieszać z sałatami.
  • Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać i połączyć z sałatką.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (655 głosów)