w

Sałatka z sercami palm, awokado i jajkiem na twardo

Uwielbiam serca palm. Zawsze przygotowuję tę sałatkę, gdy tylko jest powód do świętowania. To cudowna przystawka.

Składniki:

  • 4 dojrzałe awokado pokrojone w kostkę
  • 2 puszki (po 400 g) serc palm, pokrojonych w plasterki grubości 1 cm
  • 2 jajka na twardo, posiekane
  • 4 zielone cebulki, posiekane
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w drobną kostkę
  • 1 pęczek świeżej kolendry, posiekany

Przygotowanie:

  • W dużej salaterce delikatnie wymieszać awokado z sercami palm, jajkami i cebulką.
  • Przygotować dressing: wymieszać oliwę z olejem, sokiem z cytryny, musztardą i octem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i polać tym sałatkę.
  • Przed podaniem posypać sałatkę czerwoną papryką i kolendrą.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (851 głosów)