w

Sałatka z selera i szparagów

Sałatka ze szparagami, selerem i jajkiem na twardo – składniki są proste, a sałatka jest przepyszna!

Składniki:

  • 1/2 szklanki selera startego na małych oczkach
  • masło
  • 4-6 jajek na twardo
  • 250 g ugotowanych szparagów
  • ocet winny do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek

Przygotowanie:

  • Selera podsmażyć przez 3-4 minuty na maśle.
  • Jajka obrać i pokroić. Szparagi też pokroić na mniejsze kawałki.
  • W misce układać warstwami jajka, szparagi i seler.
  • Wymieszać ocet, majonez, sól i pieprz – doprawić do smaku. Dodać szczypiorek i tym sosem polać sałatkę. Odstawić na godzinę, aby smaki się przegryzły.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

05 minut

Całkowity czas:

75 minut


Średnia 5 / 5 (878 głosów)