w

Sałatka z rzodkiewki i jajka

Cudownie smaczna sałatka, błyskawiczna i dobra do każdego obiadu. Chrupiąca rzodkiewka i jajko na twardo.

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól do smaku

Przygotowanie:

  • Rzodkiewki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w cienkie plasterki.
  • Jajka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wymieszać z rzodkiewką.
  • Pietruszkę posiekać i dodać do sałatki. Posolić do smaku i wymieszać ze śmietaną.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (649 głosów)