w

Sałatka z rukwi wodnej i kopru włoskiego

Wspaniała sałatka z fenkułem (koprem włoskim), cykorią i rukwią wodną, doskonała na duże przyjęcia czy świąteczne obiady. Pięknie wygląda i wyśmienicie smakuje!

Składniki:

  • 1/2 szklanki (60 g) posiekanej suszonej żurawiny
  • 1/4 szklanki (60 ml) czerwonego octu winnego
  • 1/4 szklanki (60 ml) octu balsamicznego
  • 1 łyżka czosnku, wyciśniętego przez praskę
  • 1 łyżeczka soli (lub do smaku)

Przygotowanie:

  • Wymieszać żurawinę z octem czerwonym i balsamicznym, czosnkiem i solą. Dodać oliwę i dobrze wymieszać trzepaczką.
  • W dużej misce wymieszać rukiew z koprem, cykorią i orzechami. Polać sosem vinaigrette, wymieszać i od razu podawać.

Porcja dla:

20 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (726 głosów)