Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 cebuli, posiekanej
- 150 g pieczarek
- 6 szparagów
- 150 g rukoli
- 2 łyżki octu balsamicznego
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Na oliwie zeszklić cebulę, smażąc ją przez 5 minut.
- Pieczarki pokroić w paski, a każdy szparag na 3-4 części. (Najlepiej użyć zielonych szparagów, bo nie trzeba ich obierać. Białe trzeba przed pokrojeniem obrać.) Dodać do cebuli. Posolić i smażyć przez 2-3 minuty.
- Na talerzach ułożyć liście rukoli i przykryć pieczarkami ze szparagami.
- Na patelnię dodać ocet balsamiczny, zagotować i polać sałatkę.
- Posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
15 minut