Składniki:
- 6 przegrzebków
- 60 g roszponki
- 50 g orzechów nerkowca
- 1 pomarańcza podzielona na cząstki
- świeżo zmielony czarny pieprz
- świeżo zmielony różowy pieprz lub pieprz cayenne (opcjonalnie)
- łyżka masła
Przygotowanie:
- Ułożyć sałatę na talerzach. Dodać kawałki pomarańczy i posypać orzechami.
- Na patelni rozgrzać masło na dużym ogniu i smażyć przegrzebki przez minutę z każdej strony. Zdjąć patelnię z ognia i dodać nieco soku pomarańczowego, wymieszać i zdrapać z dna przypalone cząstki.
- Na talerzach ułożyć po jednym przegrzebku, a następnie skroić sosem z patelni.
- Posypać świeżo zmielonym pieprzem i skropić pozostałym sokiem pomarańczowym.
Porcja dla:
5 osób
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
10 minut