Składniki:
- 2 buraki, obrane i pokrojone w kostkę
- 2 korzenie pasternaku, obrane i pokrojone w kostkę
- 1 mały słodki ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki suszonego oregano
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
- Na dużej blaszce rozłożyć pokrojone w kostkę warzywa. Skropić oliwą, posypać oregano, solą i pieprzem. Wymieszać, a następnie rozłożyć warzywa równomiernie pojedynczą warstwą na blaszce.
- Piec przez około 15-20 minut, aż zmiękną. Wyjąć z piekarnika i podawać posypane fetą i pietruszką. Można podawać od razu, lub odstawić do przestygnięcia i dopiero wówczas posypać serem.
Porcja dla:
2 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
25 minut