Składniki:
- 3 różnokolorowe papryki
- 1 pierś z kurczaka
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 łyżka musztardy miodowej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki ostrego curry w proszku
Przygotowanie:
- Paprykę upiec na grillu lub w piekarniku, aż skórka zrobi się czarna. Przykryć lub włożyć do plastikowej torebki i odstawić do przestudzenia, wtedy łatwiej obrać ją ze skórki. Przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w cienkie paski.
- Składniki na marynatę dobrze wymieszać, posmarować pierś z kurczaka i upiec na grillu albo w piekarniku. Pokroić w paski.
- Sałatę lodową umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Ułożyć na półmisku, na niej paski pieczonej papryki i kurczaka.
- Składniki na dressing wymieszać na jednolity sos i polać nim sałatkę.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
50 minut