w

Sałatka z pieczarkami i jajkiem

Prosta i smaczna sałatka. Rukola, pieczarki i jajka, w lekkim sosie z octu balsamicznego i musztardy. Można dodać inne grzyby.

Składniki:

  • 1 cebula
  • 150 g pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 2 jajka
  • 200 g rukoli

Przygotowanie:

  • Cebulę i pieczarki posiekać. Cebulę podsmażyć na maśle.
  • Dodać pieczarki i usmażyć na złoty kolor.
  • Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół jeśli są małe, a jeśli większe – pokroić w kostkę.
  • Rukolę ułożyć na talerzu, przykryć gorącymi grzybami z cebulą i ułożyć na wierzchu jajka.
  • Składniki na dressing wymieszać i polać sałatkę.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

05 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (805 głosów)