Składniki:
- 30 g orzechów laskowych, z grubsza posiekanych
- 3 owoce kaki
- 3 garście mieszanych liści sałaty
- 2 łyżki oleju z orzechów laskowych
- 4 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
- Na suchej patelni lekko uprażyć orzechy. Uważać, aby się nie przypaliły. Zdjąć z patelni i odstawić, aby ostygły.
- Owoc kaki przeciąć na pół, a następnie w cienkie paseczki. Liście sałaty podrzeć na mniejsze kawałki. Wymieszać z orzechami i kaki.
- Oliwę z oliwą wymieszać z olejem z orzechów i z solą. Dodać ocet i musztardę i dobrze wszystko wymieszać. Dodać sól i pieprz. Polać tym dressingiem sałatę, wymieszać i natychmiast podawać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Całkowity czas:
10 minut