Składniki:
- 4 liście sałaty rzymskiej
- 1 ogórek
- 1 pomidor
- po 1 połówce papryki czerwonej i żółtej
- 3-4 rzodkiewki
- 2 cebulki dymki
Przygotowanie:
- Warzywa opłukać i osuszyć.
- Sałatę postrzępić na drobne kawałki.
- Pomidora, paprykę, rzodkiewkę i ogórka pokroić w kostkę.
- Cebulkę posiekać, a oliwki przekroić na pół.
- Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
- W misce wymieszać sałatę z połową sosu, dodać pozostałe składniki, po wierzchu posypać rozdrobnionym serem feta i polać resztą sosu.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
15 minut