w

Sałatka z ogórków

W tej sałatce nie ma oleju, więc jest to mizeria bez nabiału! Jest świeża i doskonała na lato. W skład wchodzi: ogórek, czerwona cebula i ocet ryżowy.

Składniki:

  • 2 ogórki, obrane i pokrojone w cienkie plasterki
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie plasterki
  • 1,5 szklanki (355 ml) wody
  • 1/2 szklanki (120 ml) octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/4 łyżeczki soli przyprawowej

Przygotowanie:

  • W misce wymieszać ogórki z cebulą.
  • W małej misce wymieszać wodę z octem ryżowym, cukrem i solą. Polać tym ogórki i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Podawać na zimno lub o temperaturze pokojowej.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

70 minut


Średnia 5 / 5 (700 głosów)