w

Sałatka z ogórków i jaj

Jest to mieszanka świeżych i kiszonych ogórków w kremowym sosie. Bardzo prosta, smaczna i pasuje do wszystkiego!

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 małe ogórki gruntowe lub szklarniowe
  • 4 małe ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu

Przygotowanie:

  • Jajka ugotować na twardo, obrać, każde przekroić na osiem części.
  • Ogórki drobno posiekać. Ze świeżych ogórków usunąć pestki.
  • Jajka i ogórki włożyć do miski, dodać majonez i wszystko starannie wymieszać. Przechowywać w lodówce. Podawać sałatkę dobrze schłodzoną.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (695 głosów)