Składniki:
- 1 pomidor, posiekany
- 1 ogórek, oczyszczony z pestek i posiekany
- 1/4 szklanki (30 g) cebuli pokrojonej w cienkie pórka
- 1/4 szklanki (65 g) czerwonej fasolki z puszki, odcedzonej
- 1/4 szklanki (60 g) twardego tofu, pokrojonego w kostkę
- 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
- 1/4 szklanki (60 ml) sosu vinaigrette na bazie octu balsamicznego
- 1 szczypta soli i pieprzu do smaku
Przygotowanie:
- W dużej misce wymieszać pomidora z ogórkiem, czerwoną cebulą, fasolką, tofu i bazylią. Tuż przed podaniem wymieszać z sosem vinaigrette i doprawić solą i pieprzem.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
15 minut