w

Sałatka z ogórka i rzodkiewki

Szybka i prosta wiosenna sałatka, najlepiej smakuje w sezonie ogórkowym! Nawet lepsza, jeśli użyjesz składników prosto z ogródka! To doskonały dodatek do mięs lub ryb.

Składniki:

  • 1/2 ogórka, obranego i pokrojonego w cienkie plasterki
  • 4 rzodkiewki, pokrojone w cienkie plasterki
  • 1/4-1/2 czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 i 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól czosnkowa do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku

Przygotowanie:

  • Do miski włożyć ogórka, rzodkiewkę i cebulę i wymieszać.
  • Oliwę wymieszać z sokiem cytrynowym i doprawić solą i pieprzem. Polać sosem sałatkę – podawać.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

10 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (736 głosów)