Składniki:
- 250 g makaronu świderki
- 1 brokuł
- po połówce papryki czerwonej i żółtej
- ćwiartka cebuli
- 100 g kukurydzy konserwowej
- 200 g gotowanej szynki
- 100 g sera feta
- 100 g czarnych drylowanych oliwek
Przygotowanie:
- Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i odstawić do ostygnięcia.
- Brokuł ugotować na parze i podzielić na różyczki.
- Paprykę, cebulę i szynkę pokroić w kostkę, a oliwki na pół.
- Kukurydzę odcedzić z zalewy.
- Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać.
- Sałatkę układać warstwami. Część makaronu wymieszać z odrobiną sosu, posypać rozdrobnioną fetą, częścią warzyw i szynki. W ten sposób ułożyć trzy warstwy.
- Odstawić do lodówki na 20 minut.
SOS
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
12 minut
Całkowity czas:
47 minut