w

Sałatka z makaronem ryżowym po tajsku

Pyszna i pełnowartościowa sałatka inspirowana kuchnią tajską. Makaron ryżowy, zioła i orzechy nerkowca w sosie z dodatkiem majonezu i masła orzechowego.

Składniki:

  • 150 g makaronu ryżowego
  • 1 pęczek kolendry
  • 1 pęczek mięty
  • 1 ogórek
  • 1/3 szklanki orzechów nerkowca
  • 150 g mieszanki sałat (może być rukola)

Przygotowanie:

  • Ugotować makaron.
  • Posiekać zioła. Ogórka przekroić na pół, wydrążyć nasiona, a miąższ pokroić w drobną kostkę.
  • W misce wymieszać makaron z ziołami, ogórkiem i orzechami.
  • Wszystkie składniki na dressing wymieszać na jednolity sos. Polać sałatkę i wymieszać.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

10 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (779 głosów)