Składniki:
- 400 g kolorowego makaronu świderki
- 2 czerwone papryki, pokrojone w drobną kostkę
- 350-400 g brokułów, podzielonych na różyczki
- 2 puszki (po 175 g) tuńczyka w wodzie
- 3 łyżki kaparów
Przygotowanie:
- Ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Na ostatnie 4 minuty gotowania dodać brokuły. Odcedzić.
- W dużej misce wymieszać paprykę z tuńczykiem, kaparami, makaronem i brokułami.
- W małej misce wymieszać oliwę z octem, solą i pieprzem. Można też dodać majonez lub śmietanę. Wymieszać sos z warzywami i makaronem.
- Można podawać na ciepło lub na zimno, po przestudzeniu.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
15 minut