Składniki:
- 1 paczka (250 g) makaronu kokardki
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 250 g parówek
- 1 puszka (400 g) zielonego groszku
- 1 czerwona papryka
Przygotowanie:
- Makaron ugotować al dente, odcedzić i wymieszać z oliwą.
- Parówki obrać, groszek odsączyć z zalewy, paprykę oczyścić i umyć.
- Następnie pokroić parówki na centymetrowe plastry, a paprykę posiekać w cienkie paseczki. Ocet połączyć z musztardą, dodać majonez i dobrze wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.
- Makaron połączyć z parówkami, groszkiem i papryką. Przełożyć całość do salaterki. Sałatkę polać sosem i dokładnie wymieszać. Dla ozdoby posypać zieloną pietruszką (można ją zastąpić świeżą bazylią). Smacznego!
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
35 minut