w

Sałatka z makaronem i curry

Świeża i egzotyczna sałatka z rodzynkami, tofu i orzechami. Można w niej zmieniać proporcje składników i dodawać inne, ulubione. Podawać na zimno, na liściach sałaty.

Składniki:

  • 230 g trójkolorowego makaronu świderki
  • 1 łyżeczka curry
  • sól do smaku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 jabłko, obrane i drobno posiekane

Przygotowanie:

  • W dużym garnku doprowadzić do wrzenia wodę. Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut, aż będzie al dente. Odcedzić.
  • W dużej misce wymieszać curry z solą, majonezem i sokiem z cytryny. Dodać ugotowany makaron i wymieszać. Dodać jabłko, rodzynki, zieloną cebulkę, marchewkę, tofu i orzechy. Dobrze wymieszać i podawać.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

10 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (803 głosów)