Składniki:
- 1/2 szklanki oleju roślinnego
- 3 łyżki octu winnego z czerwonego wina
- 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1/8 łyżeczki czerwonej papryki w płatkach, rozgniecionej
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie:
- W osolonej wodzie ugotować makaron al dente, odcedzić.
- W dużej misce wymieszać olej z octem, czosnkiem, bazylią, solą i pieprzem. Dodać ciepły makaron i dokładnie wymieszać. Następnie wmieszać parmezan, przykryć i wstawić do lodówki na 2 do 3 godzin.
- Dodać brokuły, salami i pomidory, i dobrze wymieszać. Przed podaniem posypać serem mozzarella.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
145 minut