Składniki:
- 150 g trimmingu z wędzonego łososia
- 50 g sera feta, pokrojonego w kostkę
- kilka pomidorków koktajlowych
- 5-7 liści sałaty lodowej
- kiełki brokuła lub rzodkiewki (do dekoracji)
Przygotowanie:
- Łososia pokroić na niewielkie paski.
- Pomidorki koktajlowe wymyć i pokroić na połówki lub ćwiartki.
- Sałatę lodową wypłukać, wysuszyć i ułożyć w misce.
- Na sałatę położyć łososia, ser feta i pomidorki koktajlowe.
- Oliwę wymieszać z miodem, musztardą, solą, dodać sól i świeżo zmielony pieprz.
- Polać sosem sałatę tuż przed podaniem na stół. Udekorować kiełkami.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
15 minut