Składniki:
- 200 g filetu z łososia
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- 2 mandarynki
- 1/2 cebuli
Przygotowanie:
- Rybę oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju. Pokroić na małe kawałki.
- Mandarynki obrać, usunąć włókna i pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić w półplasterki.
- Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę.
- Na półmisku ułożyć rukolę z awokado i mandarynkami, dodać cebulę, wymieszać. Na wierzchu ułożyć rybę.
- Ocet wymieszać z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Skropić sałatkę – gotowe!
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
25 minut