Składniki:
- 3 marchewki, obrane i pokrojone w cienkie słupki (julienne)
- 2 czerwone papryki, pokrojone w cienkie słupki (julienne)
- 135 g ugotowanego makaronu chow mein
- 435 g ugotowanego kurczaka, posiekanego
- 170 g podartej sałaty rzymskiej
- 6 litrowych słoików z pokrywkami
Przygotowanie:
- W każdym słoiku ułożyć warstwy: marchewki, papryki, makaronu, kurczaka i sałaty. Zakręcić pokrywki na słoikach.
- W miseczce wymieszać rózgą masło orzechowe z wodą, sosem sojowym, olejem, cukrem, octem ryżowym i kolendrą.
- Dressing i sałatki wstawić do lodówki do czasu spożycia. Dressing można przelać do małych słoiczków.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
25 minut
Całkowity czas:
25 minut