w

Sałatka z kurczakiem i z migdałami

Ten przepis należy do ulubionych w mojej rodzinie. Ta sałatka jest idealna do kanapek. Najczęściej używam pieczonych udek lub piersi kurczaka, posypanych bazylią lub rozmarynem. Pyszne!

Składniki:

  • 1/2 szklanki (120 ml) majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 300 g ugotowanego mięsa z kurczaka, drobno pokrojonego
  • 1/2 szklanki (55 g) zblanszowanych migdałów w słupkach
  • 1 łodyga selera naciowego, posiekanego

Przygotowanie:

  • Migdały uprażyć na patelni, często mieszając, żeby się nie przypaliły.
  • W misce wymieszać majonez z sokiem z cytryny i pieprzem. Powstały sos wymieszać z kurczakiem, selerem i migdałami.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

05 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (758 głosów)