Składniki:
- 400 g ugotowanej piersi z kurczaka, pokrojonej na małe kawałeczki
- 5 plasterków boczku
- 2 łodygi selera naciowego, posiekane
- 1 szklanka (200 g) posiekanych pomidorów
- 3/4 szklanki (180 ml) majonezu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
- Boczek podsmażyć na patelni na dużym ogniu, aż się równomiernie przyrumieni. Odcedzić z nadmiaru tłuszczu, pokruszyć i odstawić aby ostygł.
- Przygotować dressing: wymieszać majonez z pietruszką, cebulką, sokiem z cytryny, sosem Worcestershire, solą i pieprzem.
- W średniej misce wymieszać kawałki kurczaka z pomidorami i boczkiem. Polać dressingiem i dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły. Podawać na liściach sałaty i dekorować plasterkami awokado.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
30 minut