w

Sałatka z komosy ryżowej z groszkiem

Bardzo zdrowa i bogata w błonnik sałatka, która ma niewiele kalorii. Komosa ryżowa ma niepowtarzalny, lekko orzechowy smak. Ta sałatka idealnie nadaje się jako drugie śniadanie na wynos, które z pewnością doda nam energii w czasie przerwy w pracy lub w szkole.

Składniki:

  • 100 g komosy ryżowej
  • 2 marchewki, pokrojone w plasterki i ugotowane
  • 500 g ugotowanego groszku (świeżego lub mrożonego)

Przygotowanie:

  • W rondelku zagotować komosę z 1/2 litra wody. Gotować przez 15 minut od momentu wrzenia.
  • Odcedzić komosę, dodać ugotowane warzywa i przełożyć do miski. Wymieszać i schłodzić przed podaniem.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (609 głosów)