Składniki:
- 450 g trójkolorowego makaronu świderki
- 60 g (1/2 szklanki) marchewki pokrojonej w cienkie plasterki
- 2 łodyżki selera naciowego, posiekane
- 75 g (1/2 szklanki) posiekanej zielonej papryki
- 65 g (1/2 szklanki) ogórka, obranego i pokrojonego w cienkie plasterki
Przygotowanie:
- Makaron ugotować al dente. Opłukać pod zimną wodą i odcedzić.
- Pokrojone warzywa wymieszać w dużej misce.
- Połączyć makaron z warzywami w dużej misce i schłodzić. Wlać sos sałatkowy, dodać parmezan i wszystko wymieszać.
- Przed podaniem schłodzić przez godzinę.
Porcja dla:
10 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
120 minut