w

Sałatka z kolorowym makaronem

Przepis na smaczną makaronową sałatkę z dużą ilością chrupiących warzyw. Ilość sosu sałatkowego najlepiej dostosować do własnych upodobań.

Składniki:

  • 450 g trójkolorowego makaronu świderki
  • 60 g (1/2 szklanki) marchewki pokrojonej w cienkie plasterki
  • 2 łodyżki selera naciowego, posiekane
  • 75 g (1/2 szklanki) posiekanej zielonej papryki
  • 65 g (1/2 szklanki) ogórka, obranego i pokrojonego w cienkie plasterki

Przygotowanie:

  • Makaron ugotować al dente. Opłukać pod zimną wodą i odcedzić.
  • Pokrojone warzywa wymieszać w dużej misce.
  • Połączyć makaron z warzywami w dużej misce i schłodzić. Wlać sos sałatkowy, dodać parmezan i wszystko wymieszać.
  • Przed podaniem schłodzić przez godzinę.

Porcja dla:

10 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

120 minut


Średnia 5 / 5 (887 głosów)