w

Sałatka z kiełkami sojowymi

Ta sałatka to samo zdrowie. Chrupiąca rzodkiewka z kiełkami sojowymi i jabłkiem, w lekkim sosie z miodu i musztardy.

Składniki:

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • sól do smaku

Przygotowanie:

  • Musztardę rozetrzeć z miodem, posolić, dodać oliwę i dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 minut.
  • Rzodkiewki umyć i pokroić w słupki. Cebule pokroić w plasterki. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, skropić cytryną.
  • Wszystkie składniki sałatki wymieszać, polać sosem i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (662 głosów)