w

Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką

Moja ulubiona sałatka jako dodatek do obiadu. Sos właściwie można sobie wybrać wedle upodobania. Zawsze pycha!

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 3 ogórki gruntowe
  • 2 pomidory
  • 1 pęczek koperku
  • 1 opakowanie sosu ziołowo-koperkowego Knorra
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżki wody

Przygotowanie:

  • Kapustę drobno poszatkować. Paprykę, ogórki i pomidory pokroić w drobną kostkę. Koperek posiekać.
  • Wszystkie warzywa wymieszać w misce.
  • Olej połączyć z wodą, dodać sos Knorra i dobrze wymieszać.
  • Sosem polać sałatkę i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (748 głosów)