w

Sałatka z kapusty "coleslaw"

Ta sałatka zawsze smakuje i jest wspaniałym dodatkiem do mięs, ryb czy kotletów wegetariańskich. Uniwersalna i pyszna!

Składniki:

  • 200 g białej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogutru naturalnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta cukru
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Kapsutę drobno poszatkować, posolić i odstawić na 30 minut.
  • Marchewkę zetrzeć na tarce. Majonez wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny, doprawić cukrem, solą i pieprzem.
  • Kapustę odcisnąć, wymieszać z marchewką i sosem. Przed podaniem schłodzić.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

45 minut


Średnia 5 / 5 (713 głosów)