w

Sałatka z kapustą chińską

Wspaniała, chrupiąca sałatka, która pięknie wygląda. W jej skład wchodzą: kapusta chińska, migdały, sezam i makaron ramen.

Składniki:

  • 1 średnia główka kapusty chińskiej, pokrojonej w kostkę
  • 1 pęczek zielonej cebulki, posiekanej
  • 1 opakowanie (80 g) makaronu ramen
  • 1/2 szklanki (55 g) blanszowanych migdałów w słupkach
  • 2 łyżki uprażonych ziaren sezamu
  • 1/3 szklanki (80 ml) oliwy z oliwek
  • 3 łyżeczki soku z cytryny

Przygotowanie:

  • Wymieszać kapustę z cebulką, przykryć i wstawić do lodówki.
  • Wymieszać trzepaczką oliwę z sokiem cytrynowym i przyprawami z makaronu ramen. Schłodzić w lodówce.
  • Makaron połamać na mniejsze kawałki, wymieszać z uprażonymi migdałami i sezamem.
  • Tuż przed podaniem wymieszać kapustę z makaronem, polać sosem i wymieszać.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (956 głosów)