Składniki:
- 1 średnia główka kapusty chińskiej, pokrojonej w kostkę
- 1 pęczek zielonej cebulki, posiekanej
- 1 opakowanie (80 g) makaronu ramen
- 1/2 szklanki (55 g) blanszowanych migdałów w słupkach
- 2 łyżki uprażonych ziaren sezamu
- 1/3 szklanki (80 ml) oliwy z oliwek
- 3 łyżeczki soku z cytryny
Przygotowanie:
- Wymieszać kapustę z cebulką, przykryć i wstawić do lodówki.
- Wymieszać trzepaczką oliwę z sokiem cytrynowym i przyprawami z makaronu ramen. Schłodzić w lodówce.
- Makaron połamać na mniejsze kawałki, wymieszać z uprażonymi migdałami i sezamem.
- Tuż przed podaniem wymieszać kapustę z makaronem, polać sosem i wymieszać.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
15 minut