Składniki:
- 1 awokado
- sok z limonki
- 150 g jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
- tabasco do smaku
- 350 g piersi z indyka
- 1 cebula, posiekana
Przygotowanie:
- Awokado rozkroić na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ, rozgnieść widelcem i skropić sokiem z limonki. Wymieszać z jogurtem, doprawić solą, pieprzem i tabasco.
- Mięso pokroić na paseczki, a cebulę w talarki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso z cebulą na dużym ogniu, często mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Posypać skórką z limonki.
- Na półmisku ułożyć liście sałaty, na niej ułożyć paprykę i pomidory. Przykryć kawałkami indyka i cebulą. Całość polać sosem z awokado i posypać kolendrą.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
30 minut