w

Sałatka z gruszką i serem pecorino

Pyszna i prosta sałatka, która będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. W miarę możliwości użyj czerwonej gruszki Anjou, a sałatka będzie wyglądać pięknie na stole!

Składniki:

  • 200 g mieszanki różnych sałat (rukola, sałata rzymska)
  • 1 dojrzała gruszka, nieobrana i pokrojona w plasterki
  • 55 g orzechów pekan
  • 55 g sera pecorino, startego

Przygotowanie:

  • W salaterce wymieszać sałatę z gruszką i orzechami.
  • W miseczce wymieszać sok z cytryny z octem, musztardą i miodem. Cały czas mieszając, dolewać oliwę. Wymieszać na jednolity sos. Wymieszać z sałatką, posypać serem i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (663 głosów)