w

Sałatka z granatem i pistacjami

Prosta sałatka, która we wspaniały sposób łączy smaki łagodnej roszponki, solonych pistacji i słodkich nasion granatu.

Składniki:

  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 100 g prażonych i solonych pistacji (bez łupinek)
  • 100 g nasion granatu
  • 200 g roszponki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Delikatnie wymieszać roszponkę z nasionami granatu i pistacjami. Odstawić.
  • Przygotować vinaigrette mieszając sok z cytryny z solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
  • Skropić sosem sałatkę i podawać.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (659 głosów)