Składniki:
- 500 g świeżej fasoli limeńskiej
- 150 g sera feta
- 1 cebula
- 2 łyżki koperku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Nieobraną fasolę wrzucić na wrzącą wodę. Gotować przez 3 minuty.
- Fasolę odcedzić, przestudzić i obrać. Przełożyć do miski (można wstawić do lodówki aby całkowicie wystudzić).
- Fetę pokroić w kostkę. Koperek i cebulę posiekać.
- Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, dodać sól i pieprz. Dressing wymieszać z fasolą. Dodać koperek i cebulę, wymieszać.
- Sałatkę wymieszać z serem. Doprawić solą w razie potrzeby.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
15 minut