w

Sałatka z fasolą i ciecierzycą po meksykańsku

Prosta i smaczna sałatka w stylu meksykańskim z fasolą, ciecierzycą i kukurydzą. Doskonale smakuje na przystawkę z chipsami z tortilli.

Składniki:

  • 1 puszka (450 g) czarnej fasoli, przepłukanej i odsączonej
  • 1 puszka (450 g) ciecierzycy, odsączonej z zalewy
  • 330 g kukurydzy
  • pół cebuli, posiekanej
  • 2 papryczki jalapeno, oczyszczone z pestek i posiekane
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  • 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry

Przygotowanie:

  • W dużej misce wymieszać wszystkie składniki i odstawić do lodówki na 1 godzinę.

Porcja dla:

7 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

75 minut


Średnia 5 / 5 (633 głosów)