Składniki:
- 1/3 szklanki (80 ml) świeżego soku z limonki
- 1/2 szklanki (120 ml) oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku, wyciśniętego
- 1 łyżeczka soli
- 1/8 łyżeczki zmielonego pieprzu cayenne
- 2 puszki (po 400 g) czarnej fasoli, odcedzonej i przepłukanej
Przygotowanie:
- Do małego słoika wlać sok z limonki, dodać oliwę, czosnek, sól i pieprz cayenne. Zakręcić słoik i potrząsać mocno, aż sos się dobrze wymiesza.
- W dużej misce wymieszać fasolę z kukurydzą, awokado, papryką, pomidorami, cebulką i szczypiorkiem. Potrząsnąć raz jeszcze dressingiem i polać nim sałatkę. Wymieszać i podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
25 minut
Całkowity czas:
25 minut