Składniki:
- 2 duże ogórki pokrojone w kostkę
- 1 młoda cukinia pokrojona w kostkę
- 0,5 czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
- 3 duże pomidory pokrojone w kostkę
- 140 g posiekanych czarnych oliwek
- 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
- 2 łyżeczki liści świeżego tymianku
- 3 łyżki octu z czerwonego wina
Przygotowanie:
- W dużej misce wymieszać ogórki z cukinią, cebulą, pomidorami, oliwkami, bazylią i tymiankiem.
- W osobnej miseczce wymieszać rózgą ocet z czerwonego wina z octem balsamicznym, skórką cytrynową i sokiem z cytryny. Doprawić solą, cukrem i pieprzem.
- Mieszając dressing rózgą, wlewać powoli oliwę. Kiedy będzie dobrze wymieszany, polać dressingiem warzywa w misce i podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Całkowity czas:
30 minut