Składniki:
- 400 g cieciorki
- 1 ogórek
- 300 g sera feta
- 100 g rukoli
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- kilka gałązek kolendry
- 1/4 pora
- 1/3 szklanki pestek z dyni
Przygotowanie:
- Ciecierzycę namoczyć na noc (lub na 10 godzin). Po tym czasie odlać wodę, przepłukać cieciorkę i zalać świeżą wodą. Gotować do miękkości (ok. 1- 1,5 godz.). Ostudzić.
- Ogórek i fetę pokroić w kostkę.
- Rukolę, pietruszkę i kolendrę posiekać. Pora pokroić w cienkie plasterki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z octem i oliwą, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
90 minut
Całkowity czas:
710 minut