w

Sałatka z burakami, szpinakiem i orzechami włoskimi

To świeża, szybka i łatwa sałatka! W ciągu lata przygotowuję ją co najmniej raz w tygodniu. W jej skład wchodzą liście szpinaku, roszponki, świeże buraczki i orzechy włoskie, a wszystko jest skropione olejem orzechowym.

Składniki:

  • 30 g roszponki
  • 30 g młodych liści szpinaku
  • 1 burak, pokrojony w kostkę i ugotowany
  • 75 g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki włożyć do dużej miski, polać olejem orzechowym i pietruszką i dobrze wymieszać.
  • Przed podaniem schłodzić.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Całkowity czas:

05 minut


Średnia 5 / 5 (612 głosów)