Składniki:
- 2 duże buraki czerwone
- 2 jajka
- świeży koperek, posiekany
- świeża natka pietruszki, posiekana
- 1 puszka (400 g) groszku konserwowego
Przygotowanie:
- Buraki umyj i obierz ze skórki. Ugotuj je w nieosolonej wodzie aż będą miękkie.
- Jajka ugotuj na twardo.
- Po ugotowaniu jednych i drugich pokrój w drobną kostkę i dodaj do miski razem z koperkiem, natką pietruszki i groszkiem.
- Dodaj majonez i śmietanę. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko raz wymieszaj.
- Można przyozdobić świeżą nacią selera. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny, wtedy sałatka jest jeszcze lepsza.
Porcja dla:
2 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
40 minut
Całkowity czas:
180 minut