w

Sałatka z brokułami, jajkiem i szynką

Pyszna, kolorowa sałatka na lunch lub kolację. Szynkę można zastąpić serem żółtym, zamiast pomidora dodać paprykę i w każdej wersji smakuje wybornie. Podaję ją z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 1 ugotowany na półtwardo brokuł
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 150 g szynki lub sera żółtego
  • 1 pomidor
  • ćwiartka cebuli
  • 2 łyżki pokruszonego sera feta

Przygotowanie:

  • Ugotowany brokuł ostudzić i rozdrobnić na różyczki.
  • Szynkę lub ser pokroić w kosteczkę, a jajko, pomidora i cebulę w ćwiarteczki.
  • Składniki wymieszać w miseczce i posypać serem feta.
  • Składniki na sos dobrze razem wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce a przed podaniem polać sosem.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

35 minut


Średnia 5 / 5 (776 głosów)